Muovin kierrätyksen tilannekuva ja avainkysymykset -webinaari

Torstai 18.4.2024 klo 8.30 –  9.15

ympäristöministeriö

Hyvä muovihaasteen ratkaisija, tervetuloa virtuaalisille Muovitiekahveille!

Aihe: Muovin kierrätyksen tilannekuva ja avainkysymykset 
Ajankohta: torstai 18.4. klo 8.30–9.15
Paikka: Teams (liittymislinkki toimitetaan ilmoittautuneille) 

Millaisen arvion Euroopan komissio antoi Suomen muovin kierrätyksen nykytilasta varhaisvaroitusraportissaan? Miltä muovin kierrätyksen tulevaisuus näyttää Suomessa? Webinaari luo tilannekuvan muovin kierrätyksen avainkysymyksistä: 
 
Euroopan komissio arvioi hiljattain EU:n jäsenvaltioiden edistymistä jäte-, pakkausjäte- ja kaatopaikkadirektiivin tavoitteiden saavuttamisessa. Arvion mukaan Suomella on vaikeuksia saavuttaa muovipakkausjätteen ja yhdyskuntajätteen kierrätystavoitteet. Komissio esitti Suomelle listan lääkkeitä tilanteen parantamiseksi. Uusia ideoita on kerätty alkuvuodesta myös Näin Suomi kierrättää -tilaisuuksissa.  

Muovin kierrätyksen kriittisiä kysymyksiä tarkastelee myös Muoviavain-hanke, joka pureutuu muovin kierrätykseen ja uusiomuovimarkkinoihin. Komission ja Muoviavain-hankkeen havainnot muodostavat ajankohtaisen tilannekuvan, jota webinaarissa valottavat muovitiekartan pääsihteeri Merja Saarnilehto ympäristöministeriöstä ja johtava tutkija Jani Salminen Suomen ympäristökeskuksesta. 

Tilaisuus on suunnattu kaikille muovin kiertotalouden parissa työskenteleville, ja kutsua saa mielellään jakaa eteenpäin kollegoille ja yhteistyökumppaneille. Yleisöllä on mahdollisuus lähettää kysymyksiä ja esittää kommentteja chatissa sekä ennakkoon. Webinaarin tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden päättymisestä. 

Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriö osana kansallisen muovitiekartan toteuttamista. Muovitiekartan tavoitteena on muovin kiertotalouden läpimurto Suomessa vuoteen 2030 mennessä.

Nappaa aamukahvi käteen tai suuntaa aamukävelylle kuuntelemaan webinaaria!

 

Ilmoittaudu oheisesta linkistä 17.4. mennessä: https://www.lyyti.in/muovitiekahvit18042024  (avautuu uuteen välilehteen)