Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuus: Energiatehokkuus ja resurssiviisaus

Keskiviikko 16.10.2024 klo 13.30 –  14.00

ympäristöministeriö

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kunnissa ja alueilla löydettyjä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät ja siitä kiinnostuneet.

Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman kautta rahoitetuissa energiatehokkaissa ja resurssiviisaissa hankkeissa on edistetty energian ja materiaalien kestävää käyttöä. Hankkeissa on muun muassa luotu ja otettu käyttöön toimintamalleja ja työkaluja tehostamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta, materiaalien uusiokäyttöä ja sivuvirtojen hyödyntämistä. Hankkeita on tehty yhteistyössä muun muassa taloyhtiöiden, yrityksien ja alueen muiden kuntien kanssa. Tässä tilaisuudessa pääset kuulemaan HSY:n yhteistyöstä taloyhtiöiden kanssa sekä Oulun kaupungin MASSA-hankkeesta. 

  • Auli Mäkilä, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY): Asukasviestinnällä energiatehokkuutta taloyhtiöihin -hanke ja Isännöitsijät energiamurroksen vetureina -hanke
    • Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hankkeissa luotiin muuan muassa asukasviestinnällä energiatehokkuutta taloyhtiöihin sekä kehitettiin isännöitsijöille työkalupakki tehostamaan energiaremonttien käynnistämistä. 
  • Oulun kaupunki: Massa- ja materiaalikoordinaation toimintamallin kehittäminen Oulun kaupungille -hanke (MASSA-hanke)
    • Hankkeessa selvitettiin kaupungin toiminnoissa syntyvät materiaali- ja massavirrat sekä laadittiin hallinta- ja hyötykäyttösuunnitelmat suurimmille jakeille. Toimintamallien päivitys tuo sivuvirrat tehokkaammin ja nopeammin hyötykäyttöön.

Ilmoittautumiset pyydetään 15.10. mennessä oheisella lomakkeella:

  • Ilmoittaudu mukaan I Lyyti.fi 

    Jos yllä oleva painike ei toimi, voit kopioida linkin selaimen osoitepalkkiin: (https://www.lyyti.in/ilmastotyonavaimet_webinaari7)

Kohderyhmät: kunnat