Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuus: Liikenteen vähähiilisyys

Keskiviikko 25.9.2024 klo 13.30 –  14.00

ympäristöministeriö

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kunnissa ja alueilla löydettyjä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät ja siitä kiinnostuneet.

Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman kautta rahoitetuissa liikenteen päästöjen vähentämiseen tähtäävissä hankkeissa on edistetty muun muassa liityntäpysäköintiä, joukkoliikenteen käyttöä, etätyöskentelyä, kestävää koulumatkaliikkumista sekä laadittu kestävän liikkumisen toimenpidesuosituksia kunnille. Tässä tilaisuudessa pääset kuulemaan kahden erilaisen hankkeen toimia ja tuloksia. 

  • Sonja Tynkkynen, Etelä-Karjalan liitto: Vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkon kehittäminen Etelä-Karjalassa -hanke
    • Hankkeessa tehtiin kehittämissuunnitelmavaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkon edistämiseksi Etelä-Karjalassa. Hankkeen perustavana ajatuksena oli edistää henkilö-ja tavaraliikenteen siirtymistä vaihtoehtoisiin käyttövoimiin yhteensovittamalla maankäytöllisiä haasteita sekä sujuvoittamalla prosesseja, lupakäytäntöjä ja kaavoitusta uusien lataus-ja jakeluasemien rakentamiseksi. 
  • Teemu Sihvola, Ramboll, Vaasan kaupunki: Vaasan liikenne 202X - Työkalu ilmastojohtamisen tueksi -hanke
    • Hankkeessa kehitettiin työkalu kuntien ilmastojohtamisen tueksi, jonka avulla voidaan seurata päästömäärien kehitystä ja testata korjaavien suunnittelutoimenpiteiden vaikutuksia, mikäli toteutuneet päästömäärät eivät seuraa tavoitetta.

Ilmoittautumiset pyydetään 24.9. mennessä oheisella lomakkeella: Ilmoittaudu mukaan | Lyyti.fi

Jos yllä oleva painike ei toimi, voit kopioida linkin selaimen osoitepalkkiin:
https://www.lyyti.in/ilmastotyonavaimet_webinaari6