Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuus: Kunnan ja yritysten välinen yhteistyö

Keskiviikko 28.8.2024 klo 13.30 –  14.00

ympäristöministeriö

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kunnissa ja alueilla löydettyjä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät ja siitä kiinnostuneet.

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuus: Kunnan ja yritysten välinen yhteistyö

Keskiviikkona 28.8.2024 klo 13.30-14.00, Teams

Kuntien ja yritysten välisellä ilmastoyhteistyöllä on pyritty sekä sitouttamaan paikallisia yrityksiä ilmastotyöhön että lisäämään yritysten ilmasto-osaamista. Hankkeiden kautta on edistetty kuntien ja yritysten välistä vuoropuhelua ja tiedonjakoa liittyen yritysten päästövähennyskeinoihin ja kestävään liiketoimintaan sekä kannustettu yhteisiin ilmastotoimiin.

  • Tuuli Hyppänen, Joensuun kaupunki: Ilmastokumppanuusverkosto – kohti hiilineutraalia kaupunkiseutua -hanke
    o Hankkeen aikana Joensuun seudun ilmastokumppanuusverkoston toiminta kehittyi vaikuttavammaksi ja näkyvämmäksi osaksi Joensuun kaupungin ilmastotyötä. Ilmastokumppanit saivat hankkeen myötä uusia, räätälöityjä työkaluja vähähiilisyyden edistämiseksi, kuten päästölaskurin.
  • Riikka Virta, Vantaan kaupunki: Elinkeinoelämän ja kunnan välinen ilmastoyhteistyö -hanke
    o Vantaan, Keravan ja Järvenpään yhteistyöhankkeessa kaupungit laativat paikalliset suunnitelmat pysyvästä ilmastoyhteistyön toimintamallista kaupungin ja yritysten väliseen ilmastotyöhön. Paikalliset mallit on laadittu kunkin kunnan resurssit tiedostaen eivätkä ne nojaa välittömään lisäresurssin tarpeeseen.

Ilmoittautumiset pyydetään 27.8. mennessä oheisella lomakkeella: LINKKI (Lyyti.fi, avautuu uuteen välilehteen)

Kohderyhmät: kunnat