Ympäristö­ministeriön tapahtumat

Ympäristöministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ympäristöministeriö osallistuu.

Menneiden tapahtumien aineistot tallennetaan kyseisen tapahtuman sivulle. Menneet tapahtumat löytyvät kalenterin päivämäärähaun avulla.

Ilmoittaudu mukaan info tilaisuuteen, jossa kerromme rakennetun ympäristön tiedonhallinnan uudistamiseen haettavasta avustuksesta. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta se on suunnattu erityisesti kuntien ja maakuntien liittojen asiantuntijoille.

Ohjelma 9:30 Tilaisuuden avaus 9:35 Avustamisen kohteet 9:55 Avustushaun ehdot ja rajaukset 10:15 Kysymyksiä & vastauksia 10:30 Tilaisuus päättyy

Järjestäjä: YM

Huom, tilaisuuden päättymisaikaa pidennetty 15 minuutilla aikaisemmasta, uusi aika klo 11.15

Järjestäjä: YM

Tervetuloa kuulemaan alueellisen ilmastoyhteistyön mahdollisuuksista! ELY-keskusten ilmastotyötä on viety eteenpäin mm. sisäisellä tiekarttatyöllä sekä ilmastoasiantuntijaverkoston avulla. Nyt työn päätuloksia on koottu Ikkuna-verkkotyökaluun. Työkalussa on kuvattu teemoittain ELY-keskusten ilmastovaikuttavuutta sekä -roolia. Sen avulla voi esimerkiksi tunnistaa, millaisissa hankkeissa, kysymyksissä tai pohdinnoissa ELY-keskus olisi oivallinen ilmastoyhteistyökumppani. Ikkuna-työkalu julkaistaan 19.3.2024. Julkistuswebinaarissa kuullaan muutamia käytännön esimerkkejä ELY-ilmastotyöstä sekä laitetaan liikkeelle pohdintaa alueellisen ilmastotyön tulevaisuusnäkymistä. Myös ELY-keskusten ilmastoasiantuntijaverkosto esittäytyy! 

Katsaus kaupunkiympäristöjen eliöstöön ja niiden uhanalaisuuteen, on osa elinympäristöt teemaseinaarien sarjaa.

Rakennusperinnön ja korjausrakentamisen ajankohtaispäivässä jaetaan tietoa hankkeista ja oikeuskäytännöstä. Tervetuloa mukaan joko Teamsiin tai ympäristöministeriöön!

Järjestäjä: YM

Tervetuloa ympäristöministeriön järjestämään webinaariin kuulemaan ja keskustelemaan valmisteilla olevasta POP-jätteen käsittelyoppaasta!

Järjestäjä: YM

Ensimmäisessä Maaperä kuntoon -aamuwebinaarissa 25.3.2024 aiheena on EU:n maaperädirektiiviehdotus. Tervetuloa kaikille avoimiin webinaareihin kuulemaan pilaantuneiden alueiden ajankohtaisteemoista!

Keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelman (KAISU) valmistelu käynnistyy. Tule kuulemaan ja keskustelemaan taakanjakosektorin ilmastotoimista!

Järjestäjä: YM

ma 25.3.2024–
ke 27.3.2024

Tutustu kolmen vihreän siirtymän rahoituksen tilaisuuksien ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Järjestäjä: YM

Tilaisuudessa esittäytyy viisi Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta (KIRAilmasto) rahoitusta saanutta, jo valmistunutta hanketta.

Järjestäjä: YM

ma 25.3.2024–
ke 27.3.2024

Tutustu kolmen vihreän siirtymän rahoituksen tilaisuuksien ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Järjestäjä: YM

Tervetuloa Ryhti-infoon tutustumaan rakennetun ympäristön digikehitykseen. Maaliskuun infossa on luvassa katsaus rakentamislakiin. Osallistumalla saat myös tietoa kunnille ja maakunnille keväällä avautuvasta avustus hausta sekä VOOKA-hankkeesta, jossa ratkotaan voimassa olevien kaavojen siirtämistä Ryhti-järjestelmään.

ma 25.3.2024–
ke 27.3.2024

Tutustu kolmen vihreän siirtymän rahoituksen tilaisuuksien ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Järjestäjä: YM

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kuntien löytämiä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät.

Järjestäjä: YM