Ilmastotyön avaimet -webinaari: Alueet kuntien ilmastotyön tukena

Keskiviikko 27.3.2024 klo 13.30 –  14.00

ympäristöministeriö

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kuntien löytämiä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät.

Ilmastotyön avaimet -webinaari: Alueet kuntien ilmastotyön tukena

Keskiviikkona 27.3.2024 klo 13.30-14.00, Teams

Alueellisen yhteistyön tarkoituksena on ollut auttaa kuntia ymmärtämään, minkälaiset ilmastotoimet ovat heille tarkoituksenmukaisimpia, vaikuttavimpia ja taloudellisesti kannattavimpia. Yhteistyöllä on muun muassa mahdollistettu ilmastotoimiin ryhtyminen kunnissa ja alueilla, joiden omat resurssit eivät ole siihen riittäneet.

  • Riikka Leskinen, Valonia: Kuntien ilmastosparraus – vauhtia toimiin Varsinais-Suomessa -hanke
    • Valonia pyrki hankkeessaan aktivoimaan varsinaissuomalaisia kuntia ilmastotyöhön erityisesti alueen pienet kunnat huomioiden. Hankkeen aikana kuntia tuettiin ilmastotyön kehittämisessä muun muassa avustamalla ilmasto-ohjelmien valmistelussa ja rahoitushakemuksissa sekä järjestämällä kunnille yhteisiä tapaamisia.
  • Hanna-Leena Pesonen, Lapin liitto: Tehemä Yhessä ilmastotyötä -hanke
    • Lapin liitto tarjosi kunnille ja kuntayhtymille mm. valmiiksi kilpailutettuja asiantuntijoita kuntien ilmastotyön edistämiseen. Kunta pystyi saamaan konsultin apua ilmastotyön aloittamiseen ja suunnitteluun, hankkeiden kirjoittamiseen ja rahoituksen hakemiseen sekä erilaisiin täsmäselvityksiin.
       

Ilmoittautumiset pyydetään 26.3. mennessä oheisella lomakkeella: LINKKI (Lyyti.fi, avautuu uuteen välilehteen)