Hyppää sisältöön
Media

Coloradon kuvernööri Jared Polis vierailee Suomessa 13.-14.6.

työ- ja elinkeinoministeriöulkoministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2024 8.38
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa Poliksen 13.6. Helsingissä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen ja kuvernööri Jared Polis keskustelevat Helsingissä Suomen ja Coloradon osavaltiokumppanuuden tiivistämisestä erityisesti puhtaan siirtymän sekä teknologiayhteistyön saroilla.

”Suomi ja Colorado ovat sitoutuneet puhtaaseen siirtymään ja ilmastotavoitteisiin. Tiede ja teknologia ovat ratkaisujen ytimessä. Coloradolle Nato-maa Suomi on kiinnostava, samanmielinen kumppani mm. ilmasto- ja teknologiajohtajuutensa, innovaatio- ja startup-ekosysteeminsä vuoksi,” toteaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen. 

Kuvernööri ja hänen mukanaan seuraava yritysdelegaatio tapaavat laajalti Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusalan toimijoita sekä valtiohallinnon edustajia. Vierailun aikana järjestetään myös Suomen ja Coloradon osavaltiokumppanuutta juhlistava sidosryhmätilaisuus, jossa yksityisen- ja tutkimussektorin toimijat jakavat kokemuksia yhteistyön toimeenpanosta. Tilaisuuden pääpuhujina ovat elinkeinoministeri Wille Rydman, kuvernööri Polis ja ulkoministeri Valtosen poliittinen valtiosihteeri Pasi Rajala.

Suomen ja Coloradon välinen yhteistyö tukee Suomen ja Yhdysvaltojen laaja-alaista kumppanuutta, ja yhteistyö on avannut paljon mahdollisuuksia. Colorado on kansallinen huippututkimuksen, puolustusteollisuuden sekä kvantti- ja avaruusteknologian keskittymä, jolla on tärkeitä yhteneväisyyksiä Suomen kanssa. 

Vierailu on jatkumoa Suomen ja Coloradon allekirjoittamalle yhteistyöasiakirjalle (MoU), joka allekirjoitettiin helmikuussa 2022. Suomen ja Coloradon osavaltiokumppanuuden painopistealoja ovat supertietokoneet ja kvanttiteknologia, vihreä talous sekä ilmailu- ja avaruusala. Yhteistyön tavoitteena on edistää kaupallista ja tutkimuksellista yhteistyötä Suomen ja Coloradon välillä.

Colorado on yksi Suomen kuudesta osavaltiokumppanista. Osavaltioyhteistyö on osa Suomen ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden tiivistämistä, ja sen kautta pyritään lisäämään kauppaa, investointeja ja osaajavaihtoa. Osavaltiokumppanuuksissa yhteistyötä tehdään priorisoiduilla aihealueilla.

Lisätietoja

Emma-Stina Vehmanen
ministeri Mykkäsen erityisavustaja
p. 040 847 1992
[email protected]

Elisa Norvanto
vastuuvirkamies, Pohjois-Amerikan yksikkö
ulkoministeriö
p. +358 295 351 101