Kaavatietomallin ja sen koodistojen esittelytilaisuus

Keskiviikko 8.11.2023 klo 10.30 –  12.00

ympäristöministeriö

Tervetuloa seuraamaan avointa webinaaria, jossa esitellään kansallisen kaavatietomallin luonnoksen sisältö ja rakenne sekä siihen liittyvien koodistojen luonnokset yksityiskohtaisesti. Tilaisuuden järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus.

Kaavatietomalli tulee olemaan merkittävä osa tulevaisuuden kaavoituksen digitalisaatiota ja se on toiminut pohjana rakennetun ympäristön tietojärjestelmän alueidenkäytön tietovarantoa rakennettaessa. Kaavatietomalliin liittyvä luonnos ympäristöministeriön asetukseksi yhteentoimivassa tietomallimuodossa laadittujen kaavojen kaavamääräysten ja kaavakohteiden esitystavasta – eli ns. Katja-asetus – on avoimella lausuntokierroksella Lausuntopalvelussa 30.11.2023 asti.

 

Kaavatietomalli ja sen koodistot on tavoitteena hyväksyä Voimassa oleva -tilaan rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuustyön hallintamallin mukaisesti vuoden 2024 alussa. Tätä varten kaavatietomallin ja sen koodistojen luonnosten kommentointia varten käynnistetään marraskuun alussa avoin kommentointipyyntö Ota kantaa -kyselyn kautta. Tämä esittelytilaisuus toimii kommentointipyynnön tukena, jota kautta palautetta voi antaa tilaisuuden aikana tai sen jälkeen. Ota kantaa -kysely on auki 30.11.2023 saakka. 

 

Tilaisuuden ohjelma:

  • Klo 10:30-10:40 Tilaisuuden aloitus ja kaavatietomallin taustoitus – Anssi Hänninen, ympäristöministeriö

  • Klo 10:40-11:45 Kaavatietomallin ja sen koodistojen esittely – Seija Lonka, Suomen ympäristökeskus

  • Klo 11:45-12:00 Kysymyksiä ja keskustelua

Kutsua saa lähettää vapaasti eteenpäin.

 

Tervetuloa mukaan!

________________________________________________________________________________

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt