Ympäristö­ministeriön tapahtumat

Ympäristöministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ympäristöministeriö osallistuu.

Menneiden tapahtumien aineistot tallennetaan kyseisen tapahtuman sivulle. Menneet tapahtumat löytyvät kalenterin päivämäärähaun avulla.

Tilaisuudessa kuullaan ympäristöministeriön virkahenkilöiden alustuksia käynnistyneestä lakivalmistelusta, minkä lisäksi aikaa on varattu keskustelulle ja kysymyksille.

Järjestäjä: YM

Vesien tilaluokittelun perusteet ja ympäristötavoitteet lupamenettelyssä.

Joulukuussa bitti ja betoni, puu ja pikselit kohtaavat rakennetun ympäristön digipäivässä! Tapahtumassa kuulet, miten digitaalisuus muuttaa rakennetun ympäristön suunnittelijan työtä ja miten tiedon vastuullinen avoimuus vaikuttaa kiinteistö- ja rakennusalan toimijoihin. Luvassa on myös keskustelua EU-tason kehityskuluista ja vaikutuksista Suomeen. Tule mukaan tapaamiseen, jossa yritykset, kuntakenttä ja valtionhallinto kohtaavat. Digipäivän puhujia ovat muun muassa Architecture Director Kalle Soini (Arco), Business Development Manager Henrik Tuhkanen (OP Koti) ja erikoissuunnittelija Anna Mustajoki (Suomen ympäristökeskus). Tilaisuuden avaa ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski. Juontajana toimii Teemu Lehtinen (KIRAHub).

Huom! Tilaisuuden ajankohta muuttunut: Uusi aika ti 12.12. klo 13.00-14.30

Yhdyskuntajätteen, jäteöljyn ja yhdyskuntajätteen polton tuhkan ja kuonan käsittelijän jäteraportoinnit YLVAan.

Järjestäjä: YM

STM, YM ja OM järjestävät seminaarin, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita ja toimia asunnottomuuden poistamiseksi. Seminaari toimii samalla asunnottomuutta vähentävien sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämishankeen loppuseminaarina.

Järjestäjä: OM, STM, YM

Huom! Tilaisuuden ajankohta muuttunut: Uusi aika to 14.12.2023 klo 12.30-14.00

Elintarvikealan toimijan elintarvikejätteen raportoinnista YLVAan.

Järjestäjä: YM

Tilaisuudessa esitellään ympäristöministeriön tilaamaa arkkitehti Matti Vatilon tekemää selvitystä Suomen kuntien kaavoittajapulasta. Keskustellaan tilanteesta ja pohditaan jatkotoimia.

Järjestäjä: YM