Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ministeri Mikkonen osallistuu USA:n ilmastokokouksen ministerikeskusteluihin 23.4. ja sivutapahtumaan tänään 21.4.

Ympäristöministeriö
21.4.2021 15.44
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen osallistuu perjantaina 23.4. Yhdysvaltain ilmastokokouksen ministerikeskusteluihin. Keskustelut ovat osa USA:n 22.-23.4. järjestämää ilmastohuippukokousta, jonne on kutsuttu 40 valtion johtajat.

Yhdysvaltain ilmastoasioiden erityislähettilään John Kerryn isännöimässä pyöreän pöydän keskustelussa saadaan tilannekatsaus maiden kunnianhimoa vahvistavista ilmastotoimista ja kansainvälisen ilmastopolitiikan haasteista.

”Bidenin ilmastohuippukokous on vuoden ensimmäinen etappi kohti Glasgow'n ilmastokokousta. Suomi ja EU ovat jo päästövähennystavoitteensa päivittäneet, ja EU:n ilmastolaista saavutettiin juuri sopu. On ilo olla tässä joukossa kertomassa, kuinka päästövähennystoimia käytännössä toteutetaan. Näihin talkoisiin tarvitaan vielä kuitenkin lisää väkeä. On siis ensiarvoisen tärkeää, että myös USA, Kiina ja muut G20-maat nostavat ilmastopolitiikkansa kunnianhimoa tänä vuonna”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Ministereiden pyöreän pöydän keskustelujen lisäksi Yhdysvallat aikoo järjestää alueellisia konsultaatioita ilmastopolitiikasta tulevina kuukausina.

Yhdysvaltain ilmastokokouksen tavoitteena on kirittää erityisesti suurten talouksien ilmastotavoitteita ja -toimia. USA:n odotetaan ilmoittavan uusista päästövähennystavoitteistaan kokouksen alla.

Ministeri Mikkonen osallistuu myös tänään 21.4. ilmastohuippukokouksen yhteydessä järjestettävään 50x30 –aloitteen sivutapahtumaan. Aloite kiinnittää huomiota IPCC:n 1,5 asteen raportin mukaisiin päästövähennyspolkuihin, jotka edellyttävät mailta 45-60 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä. Tutkijoiden lisäksi tilaisuuteen on kutsuttu ministereitä maista, jotka tekevät kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

Lisätietoja

Riikka Yliluoma
Ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja
050 414 1682
[email protected]

Outi Honkatukia
Ympäristöneuvos, Suomen pääneuvottelija kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa
029 525 0272
[email protected]