Hyppää sisältöön
Media

Korjaus- ja energia-avustuksiin myönnetään 43 miljoonaa ja korotetaan tulorajoja

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 16.1.2014 11.39
Tiedote -

Korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksiin on varattu valtion vuoden 2014 talousarviossa 43 miljoonaa euroa. Samalla vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen myönnettävien avustusten sekä tarveharkintaisesti pientaloille myönnettävien energia-avustusten myöntämisperusteina olevia tulorajoja korotetaan 8,5 prosenttia, mikä lisää avustusten saatavuutta. Avustuksia vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen on tarkoitus myöntää tänä vuonna kolme miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuotta.

Avustusten painopisteenä ovat edelleen vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaaminen kotona asumisen mahdollistamiseksi. Lisäksi avustusten myöntämisessä painotetaan edelleen hissien asentamista jälkikäteen hissittömiin asuinrakennuksiin sekä liikkumisesteiden poistamista asuinrakennuksissa.

Korjausavustuksia myönnetään lisäksi kuntotutkimusten kustannuksiin silloin, kun rakennus on kosteusvaurioitunut ja aiheuttaa terveyshaittoja. Lisäksi jatkossakin avustuksia myönnetään terveyshaittoja aiheuttavien rakennusten korjaamiseen. Muita korjausavustuksia ei myönnetä.

Energia-avustuksia myönnetään tarveharkintaisesti pientalokohteille eikä määrärahojen pienennyttyä enää muihin tarkoituksiin.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA antaa tarkemmat hakuohjeet avustusten hakemisesta. Hakemukset jätetään rakennuksen sijaintipaikan kuntaan, joka myöntää avustukset. ARA myöntää hissi- ja terveyshaitta-avustukset. Korjaustyöt voi aloittaa avustuspäätöksen jälkeen, ellei avustuksen myöntäjä ole antanut erillistä lupaa töiden aloittamisesta etukäteen.

Lisätietoja

ARA:n avustukset: Johtava ylitarkastaja Hanna Koskela, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), p. 0295 250 814, [email protected]

Asetus korjaus- energia-, ja terveyshaitta- avustuksista: Lainsäädäntöneuvos Riitta Kimari, ympäristöministeriö, p. 0295 250 127, [email protected]

Pia Viitanen