Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuus: Kuntien ilmastokokeilut

Keskiviikko 17.4.2024 klo 13.30 –  14.00

ympäristöministeriö

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kunnissa ja alueilla löydettyjä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät ja siitä kiinnostuneet.

Ilmastotyön avaimet -webinaari: Kuntien ilmastokokeilut

Keskiviikkona 17.4.2024 klo 13.30-14.00, Teams

Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma ja Motivan Kokeilun paikka järjestivät yhteistyössä kaksi kokeiluhakua vuosina 2019 ja 2020. Kokeiluista etsittiin uusia ilmastoratkaisuja, jotka tähtäävät kunnan tuottamien tai ostamien tavaroiden tai palveluiden hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kokeiluissa etsittiin muun muassa innovatiivisia kunnan hiilijalanjälkiä pienentäviä ratkaisuja.

  • Michael Lettenmeier, D-mat Oy: 1,5 asteen elämäntapojen opetus kouluissa
    • Kokeilun tavoitteena oli kokeilla ja kehittää 1,5 asteen palapeli koulujen käyttöön sopivaksi. 1,5 asteen palapeli edistää ymmärrystä kestävistä elämäntavoista ja kiihdyttää kuntalaisten siirtymistä ilmastoystävällisiin elämäntapoihin.
  • Hanna Rintala, Lääkärin sosiaalinen vastuu ry: Soten ekologisen jälleenrakennuksen neuvolaprojekti - Ympäristöystävällisyys osana neuvolan arkea
    • Kokeilu on ensimmäinen kerta, kun kestävyys- ja ympäristötietoisuutta tuotiin mukaan neuvolan arkeen yhdistäen sitä terveyden edistämiseen. Kokeilu perustui ajatukselle, että luontoyhteyden vaaliminen ja maapallon kannalta kestävät elämäntavat tukevat myös yksilöiden hyvinvointia.

 

Ilmoittautumiset pyydetään 16.4. mennessä oheisella lomakkeella: LINKKI (Lyyti.fi, avautuu uuteen välilehteen)