Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö pääjärjestäjänä maapallon kriittisiä kynnysarvoja ja kestävää kehitystä käsittelevässä työpajassa Genevessä

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 4.11.2013 9.47
Uutinen
The nine planetary boundaries © (Rockström et al. 2009)

Ympäristöministeriö on pääjärjestäjänä mukana 4.-5.11. Genevessä pidettävässä maapallon kriittisiä kynnysarvoja käsittelevässä työpajassa “Planetary boundaries and environmental tipping points: What do they mean for sustainable development and the global agenda?” Tilaisuus järjestetään yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan sekä YK:n ympäristöohjelman (UNEP) ja Stockholm Resilience Centre (SRC) -tutkimuslaitoksen kanssa.

Suomi ja muut järjestäjät haluavat edistää maailmanlaajuiseen kehitykseen vaikuttavien biofyysisten rajoitteiden ymmärrystä poliittisessa päätöksenteossa.

Työpajan tarkoitus on lisätä ymmärrystä siitä, miten maapallon kantokyvyn kannalta elintärkeät kynnysarvot vaikuttavat kestävään kehitykseen ja linkittyvät yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten ihmisten hyvinvointiin, köyhyyden poistamiseen ja taloudelliseen vaurauteen. Työpajassa tutustutaan maapallon kriittisiä kynnysarvoja käsittelevään tieteelliseen tutkimukseen ja sen merkitykseen globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDGs) ja YK:n vuosituhattavoitteiden jälkeisten Post-2015 -kehitystavoitteiden määrittelyssä.

Työpaja tarjoaa hallitusten edustajille, tutkijoille ja muille sidosryhmille mahdollisuuden keskustella avoimesti maapallon kriittisistä raja-arvoista. Siinä missä ensimmäisenä päivänä keskitytään tutkijoiden välisiin keskusteluihin, toinen päivä on varattu laajemmalle tieteen ja politiikan vuoropuhelulle hallitusten ja muiden sidosryhmien edustajien välillä. Työpajaan osallistuu yli 60 edustajaa 20 maasta Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Tilaisuuden rahoittavat ympäristöministeriö ja Pohjoismaiden ministerineuvosto.

Tutustu työpajan ohjelmaan ja konseptipaperiin alla olevalla sivulla: