Hyppää sisältöön
Media

Korvaus kansalaisjärjestöille kansainvälisiin ympäristökokouksiin osallistumiseksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 31.1.2019 10.34
Uutinen

Ympäristöministeriö ja ulkoministeriö myöntävät suomalaisille kansalaisjärjestöille matkakorvausta, jotta järjestöt voivat osallistua keskeisimpien ympäristösopimusten, kuten biodiversiteetti-, ilmasto- ja kemikaalisopimusten osapuolikokouksiin. Korvaus kattaa osan järjestön edustajan matkustuskuluista.

Hakuedellytykset

Korvausta hakevan suomalaisen kansalaisjärjestön on oltava Suomessa rekisteröity ja oikeustoimikelpoinen, voittoa tavoittelematon yhteisö (rekisteröity yhdistys tai säätiö). Järjestön, joka hakee korvausta ensimmäistä kertaa, on liitettävä hakemukseensa jäljennös yhdistyksen tai säätiön rekisteriotteesta. Hakemuksessa on ilmoitettava myös järjestön jäsenmäärä.

Hakuohjeet

Korvausta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa selvitetään lyhyesti, mikä kansainvälinen kokous on kyseessä, kokoukseen osallistuvan järjestön edustajan nimi, ammatillinen tausta tai asiantuntijuus sekä lyhyet perustelut kokoukseen osallistumiselle.

Hakemuksia koordinoi kansainvälisten ja EU-asiain yksikön erityisasiantuntija Leena Voutilainen ympäristöministeriössä. Hakemukset toimitetaan 27.2.2019 mennessä mielellään sähköpostitse ([email protected]) tai postitse osoitteeseen: Ympäristöministeriö, Kansainvälisten ja EU-asian yksikkö, PL 35, 00023 Valtioneuvosto.

HUOM! Hakemukset UNEA-4-kokoukseen pyydetään lähettämään mahdollisimman pian!

Korvauksen maksaminen

Korvausta matkustuskuluihin maksetaan matkalippujen (lentoliput tai muut vastaavat) sekä majoituskulujen kattamiseen edullisimman tarjolla olevan vaihtoehdon mukaisesti. Edustajille ei makseta päivärahaa eikä muita kuluja, kuten esimerkiksi matka- tai matkatavaravakuutusta tai passi- ja viisumikuluja. Korvauksen enimmäismäärä on 2 500 euroa. Korvaus maksetaan pääsääntöisesti jälkikäteen matkalaskun ja raportin perusteella. Matkaraportti ja kuitit toimitetaan ympäristöministeriölle/ulkoministeriölle matkan päättymisen jälkeen, viimeistään kahden kuukauden kuluttua matkan päättymisestä.

Raportointi

Korvausta saanut järjestö toimittaa ympäristöministeriölle/ulkoministeriölle matkaraportin, jossa kerrotaan kokouksen keskeisimmät tulokset ja järjestön edustajan havainnot. Lisäksi raportissa voidaan arvioida kokouksen vaikutuksia ja sen mahdollisesti aiheuttamia jatkotoimenpiteitä sekä järjestöjen vaikutusmahdollisuuksia kyseessä olevassa kansainvälisessä prosessissa.