Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeri kutsuu soidensuojelun osapuolet yhteiseen pöytään

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2014 15.56
Tiedote -

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kutsuu koolle soidensuojelusta kiinnostuneet osapuolet "suopäivään" 3.12. tavoitteena löytää yhteinen tie soidensuojelun täydennysohjelman jatkovalmisteluun.

Ympäristöministeriön asettaman soidensuojelutyöryhmän tehtävänä on ollut määritellä luonnonarvoiltaan valtakunnallisesti merkittävät suot sekä tehdä ehdotus kohteiden valinnasta valtakunnalliseen luonnonsuojeluohjelmaan.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti ympäristöministeriössä on selvitetty erilaisia keinoja lisätä vapaaehtoisuutta suuren suojeluohjelman toteutuksessa.

"Tavoite, että Suomen arvokkaat, uhanalaiset suot suojellaan, on yhteinen. Nyt on käyty keskustelua keinoista. Ennen päätöksentekoa haluan kutsua kaikki osapuolet saman pöydän ääreen etsimään yhteistä tietä", Grahn-Laasonen sanoo.

"Soiden kartoitusta on tehty asiantuntijoiden voimin hyvin, mutta palautetta on tullut paljon, että valmistelu ei ole ollut riittävän avointa. Siksi katson, että nyt on koottava kaikki yhteiseen pöytään miettimään etenemistä", Grahn-Laasonen sanoo.

Suopäivään lähetetään kutsu sidosryhmille, ja ohjelmasta kerrotaan lisää heti alkuviikosta.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Aino Salo, puh. 050 306 9599

Sanni Grahn-Laasonen