Hyppää sisältöön
Media

Yhä useampi kunta haluaa etsiä METSO-metsää

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 11.2.2011 7.16
Tiedote -

Ympäristöministeriö myöntää 22 kunnalle rahoitusta monimuotoisten metsäkohteiden kartoitukseen. Tukisumma on yhteensä 321 000 euroa, jolla inventoidaan kaikkiaan noin 45 000 hehtaaria. Rahalla kartoitetaan kuntien omistuksessa olevia metsiä, joista etsitään METSO-ohjelman luonnontieteelliset valintaperusteet täyttäviä kohteita.

Mahdollisuus hakea rahoitusta METSO-metsien inventointiin on kasvattanut kunnissa tasaisesti suosiotaan. Nyt päättynyt haku oli toinen. Hakijoina oli yhtä lailla suuria kaupunkeja kuin pienempiä kuntia tasaisesti eri puolilta Suomea. Hyviä hakemuksia saatiin monilta metsien monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeiltä seuduilta, kuten alueilta, joissa on paljon lehtometsää. Ilahduttavia olivat myös muutamat useamman kunnan yhdessä laatimat kartoitushakemukset.

Rahoitusta saavat tällä kerralla Mikkeli, Siikalatva, Tampere, Karstula, Puolanka, Nokia, Kangasala, Inkoo, Salo, Kuopio, Pori, Rauma, Tuusula, Askola, Sipoo, Soini, Oulu ja Haapajärvi.

Lisäksi Lahti, Hollola ja Nastola sekä Kauhava, Lapua ja Seinäjoki saavat rahaa yhteishankkeisiin, joissa kartoitetaan kyseisten alueiden metsät.

METSO-ohjelman tavoitteena on turvata metsäluonnon monimuotoisuuden säilyminen ja pysäyttää metsälajien uhanalaistuminen. Kunnat voivat kartoitusten lisäksi tarjota METSO-ohjelman puitteissa valtiolle ostettavaksi monimuotoisuuden kannalta arvokkaita metsiä.

KuntaMETSO-avustukset on tarkoitus laittaa vielä kolmannen kerran hakuun. Haku avautunee tämän vuoden loppupuolella.

Lisätietoja:

Ympäristöneuvos Mikko Kuusinen, ympäristöministeriö, puh. 050 345 0582, [email protected]

Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander, ympäristöministeriö, puh. 050 302 7597, [email protected]