Skip to content
Government and ministries
Media

Tule mukaan Yhdessä ulos -tapahtumapäivään 17.5.2018

Ympäristöministeriö
9.5.2018 3.00
Uutinen

Suomen lasten metsäretkipäivää ja kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään tänä vuonna yhdessä torstaina 17.5. Yhteisellä tapahtumapäivällä kannustetaan kaikkia lähtemään lasten kanssa keväiseen luontoon. Ympäristöministeriö on mukana tukemassa kampanjaa.

Kampanjan tarkoitus on, että jokainen lapsi saa mahdollisuuden iloita luonnossa liikkumisesta, leikkimisestä ja oppimisesta. Tapahtumapäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Luonnossa vietetty aika ja ulkona tapahtuva oppiminen ja leikkiminen lisäävät tutkimusten mukaan lasten terveyttä, onnellisuutta ja iloa. Metsäretkipäivä kannustaa kaikkia aikuisia viemään lapsia retkelle metsään: harjoittelemaan metsässä liikkumisen taitoja, tunnistamaan eliölajeja ja nauttimaan luonnosta. Ulkoluokkapäivän tavoitteena on edistää kaikkea ulkona tapahtuvaa leikkimistä ja oppimista ympäri maailmaa. Ulkoluokkapäivänä jaetaan kokemuksia eri maissa olevien koulujen ja päiväkotien kanssa.

Kuinka voin osallistua?

Lähde tapahtumapäivänä ulos lasten tai nuorten kanssa.

Koulut ja päiväkodit

Samalta sivulta löydät vinkkejä ja materiaaleja oman tapahtumapäivän suunnitteluun ja voit kurkata, miten muissa maissa leikitään ja opitaan ulkona.

Vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja muut

Vie oma tuttu lapsesi retkelle tapahtumapäivänä. Mukaan voi osallistua ilman erillistä ilmoittautumista. Voit myös vinkata lapsesi koululle tai päiväkodille tapahtumapäivästä.

Ideoita opetukseen, leikkeihin ja retkeilyyn

Löydä ja jaa Ulkoluokka- ja Metsäretkipäivän viettoon sopivia materiaaleja MAPPA.fi-materiaalipankin avulla. Tapahtumapäivään sopivat materiaalit löytyvät asiasanoilla ulkoluokka, ulko-opetus, ulkoleikit ja metsäretki. Jos lisäät materiaalipankkiin tapahtumiin sopivaa materiaalia, voit käyttää lisäksi asiasanoja metsäretkipäivä ja ulkoluokkapäivä.

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa

Metsäretkipäivässä on mukana kouluja ja päiväkoteja ympäri Suomen, Ulkoluokkapäivässä ympäri maailman. Kun jaat tapahtumapäivän vinkkisi ja kuvasi sosiaalisessa mediassa alla olevin tunnistein, voit innostaa aikuisia kaikkialla maailmassa viemään lapset ulos. Samalla voit jakaa ulkoilun iloa muiden kanssa ja löytää itsekin uusia toimintavinkkejä.

#yhdessäulos
#metsäretkipäivä
#ulkoluokkapäivä
#OutdoorClassroomDay

Lisätietoja:

Metsäretkipäivä:

Tia Torvinen, viestintä, Suomen lasten metsäretkipäivä, metsaretkipaiva (at) gmail.com

Metsäretkipäivän verkkosivut

Metsäretkipäivän Facebook

Ulkoluokkapäivä:

Pihla Salminen, kampanjakoordinaattori, FEE Suomi, ulkoluokkapaiva (at) feesuomi.fi

Ulkoluokkapäivän verkkosivut

Ulkoluokkapäivän Facebook-sivut