Skip to content
Media

Ympäristöministeriö sai 57 hakemusta rakennetun ympäristön vihreää siirtymää vauhdittavaan viimeiseen hankehakuun

Ministry of the Environment
Julkaisuajankohta 21.3.2023 12.37
Uutinen

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman ympäristöministeriön neljänteen ja viimeiseen hakukierrokseen osallistui 57 hanketta. Ne hakevat valtionavustusta yhteensä noin 5,5 miljoonan euron edestä. Hakukierroksella oli haettavana 1,5 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön ilmastotyöhön.

”Viimeisen hankehaun loppukiri oli todella lupaava kiinteistö- ja rakentamisalan kehittämistyötä ajatellen. Rakennetun ympäristön vihreä siirtymä kiinnostaa niin yrityksiä, kuntia kuin yhdistyksiä. Vaikka kyseessä oli jo neljäs hakukierros, saimme hanke-ehdotuksia vielä uusista teemoista ja uusilta hakijoilta”, kertoo ympäristöministeriön projektikoordinaattori Maija Stenvall.

Ympäristöministeriön rahoitusta myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille, joissa kokeillaan ja kehitetään uusia keinoja ilmastonmuutokseen hillintään tai siihen sopeutumiseen. Käynnissä on jo kymmeniä hankkeita, jotka liittyvät mm. energiaan, vähähiiliseen kiertotalouteen, rakentamisen prosesseihin, rakennusmateriaaleihin sekä tietokantoihin ja laskureihin.   

Päätökset ministeriön neljännen haun rahoitettavista hankkeista pyritään tekemään huhtikuun 2023 loppuun mennessä.

Ohjelman toisen toteuttajan, Business Finlandin, viimeinen hankehaku on käynnissä 14.4. saakka. Business Finland rahoittaa etenkin vientiin tähtääviä hankkeita.

Käynnissä oleviin hankkeisiin voi tutustua verkossa tilannehuoneessa  

Ympäristöministeriön ja Business Finlandin avustettuihin hankkeisiin voi tutustua kätevästi ohjelman tilannehuoneessa, joka antaa kuvaa myös hankkeiden teemoista, tavoitteista ja vaikuttavuudesta.

EU:n elvytysrahoilla tuetaan rakennetun ympäristön vihreää siirtymää

Rahoitushaku on osa Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmaa, jolla panostetaan lähivuosina yhteensä 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön ilmastotyöhön. Ohjelmaa toteuttavat yhdessä ympäristöministeriö ja Business Finland, ja rahoitushakuja on järjestetty vuosien 2021–2023 aikana yhteensä seitsemän.

Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU), jonka kansallisesta käytöstä linjattiin toukokuussa 2021 julkistetussa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa.

Lisätietoja:

Maija Stenvall
Projektikoordinaattori
ympäristöministeriö
p. 029 525 0354
[email protected]

​​​​​​​