Skip to content
Media

EU:n ekosysteemien tilan arviota käsittelevä konferenssi Helsingissä 13.12.2019

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 25.11.2019 14.12
Uutinen

High Level Celebration Conference of the first EU wide ecosystem assessment järjestetään Finlandia talossa 13.12.2019. Konferenssissa esitellään ensimmäisen EU:n ekosysteemien tilan arvioinnin tulokset. Lisäksi keskustellaan siitä, kuinka ekosysteemien tila voitaisiin huomioida päätöksenteossa nykyistä kattavammin.

Konferenssi on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa ja sen järjestävät yhteistyössä ympäristöministeriö, SYKE ja Euroopan komissio. Tilaisuus on englanninkielinen.

Konferenssin tavoitteena on:

  • Esitellä ensimmäinen EU:n laajuinen ekosysteemiarvio. Arvio on laadittu osana EU:n luonnon monimuotoisuus -strategian alaista MAES (Mapping and Assessment of Ecosystems and their Services) -työtä.
  • Keskustella keinoista, joilla arvion tulokset ja työ ekosysteemien tilan arvioimiseksi voidaan huomioida päätöksenteossa EU:ssa, kansallisesti ja paikallisesti.
  • Keskustella seuraavista askelista, tiedontarpeista ja arvion tulosten merkityksestä osana luonnon monimuotoisuuden vuoden 2020 jälkeisten tavoitteiden valmistelua.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita ilmoittautumaan ja osallistumaan konferenssiin. Ilmoittautuminen on auki 2 joulukuuta 2019 saakka.

Seuraa tilaisuutta suorana

Konferenssia voi seurata etänä. Suoratoiston linkki aktivoituu 13.12.2019.

Osallistu keskusteluun ja seuraa konferenssia sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #EUBiodiversity, #Biodiversity2020 ja #EUGreenDeal.

Lisätietoa konferenssista:

Ympäristöneuvos Kristiina Niikkonen, [email protected], p. 0295 250 198