Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö -teemavuoden avaus

Keskiviikko 8.2.2023 klo 14.30 – 16.00

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö -teemavuoden avaus

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlistetaan tänä vuonna teemalla Elävä perintö. Vuosi käynnistetään Teams -avajaistilaisuudella keskiviikkona 8. helmikuuta kello 14.30-16. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuudessa teemavuoden avauspuheen pitää tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen. Asiantuntijat Leena Marsio Museovirastosta, Reetta Karhunkorva Suomen Metsämuseo Lustosta ja Kikka Jelisejeff Taitoliitosta johdattelevat kuulijat syvemmälle elävään perintöön. Kulttuuriympäristöpäivien koordinaattorit puolestaan innostavat kaikki mukaan elävän perinnön teemavuoteen käytännön vinkein. Luvassa myös valloittavan Puhti Duon performanssi.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti järjestelmässä.

Tervetuloa toteuttamaan teemavuotta!

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syyskuun toisella viikolla 4.–10.9.2023, mutta tapahtumia voi järjestää pitkin vuotta. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita toteuttamaan Elävän perinnön teemavuotta!

Pääset mukaan ilmoittamalla tapahtumasi kalenteriimme, osallistumalla tapahtumiin ja jakamalla ajatuksiasi ja kuvia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EläväPerintö.

Elävän perinnön juhlavuosi

Kulttuuriympäristöpäivät on Euroopan suurin yleisötapahtumien kokonaisuus, jota juhlitaan vuosittain vaihtuvin teemoin. Päivien tapahtumat tekevät kulttuuriympäristöjä ja kulttuuriperintöä entistä tutummiksi sekä lisäävät niiden arvostusta. Vuonna 2023 Elävää perintöä juhlitaan tuhansissa tapahtumissa eri puolilla Eurooppaa.
Vuonna 2023 juhlitaan myös 20-vuotiasta Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Suomen ratifioinnista osaksi sopimusta on kulunut 10 vuotta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan avajaisiin sekä toteuttamaan teemavuotta!

Lisätietoja:
Suunnittelija Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, [email protected], puh. 0295 2500 95

Koordinaattori Riina Koivisto, Suomen Kotiseutuliitto, [email protected], puh, 044 9834 55

Kohderyhmät: kunnat, kansalaiset, valtionhallinto, järjestöt ja yhteisöt